Fonds NutsOhra

Voormetingen afgerond

Beste geïnteresseerde,

Na bijna twee jaar vol assessments worden de laatste voormetingen voor het Merit onderzoek de komende weken afgerond. De therapeuten zijn gestart met het behandelen van de deelnemers die in de behandelgroep terecht zijn gekomen. De eerste persoonlijke ervaringen zijn positief; verschillende deelnemers lijken baat te hebben bij de therapie.

Aan de andere kant zijn een aantal proefpersonen afgevallen, om verschillende redenen. Zo lijkt de therapie van veertig sessies een te grote investering voor sommige deelnemers waarmee het al betrekkelijk goed gaat. En ook hebben we afscheid moeten nemen van drie therapeuten binnen het onderzoek, omdat zij een andere baan kregen.

We hopen binnen een jaar de meeste behandelingen en nametingen afgerond te hebben, zodat we de effectiviteit van de therapie kunnen gaan onderzoeken.

Ondertussen zal Paul Lysaker op 3 en 4 mei een bezoek brengen aan Nederland om de therapeuten een nascholing te geven in de therapie. Ook zal hij een presentatie geven over metacognitieve psychotherapie, naast Prof. Ilanit Hasson-Ohayon, die zal spreken over de samenwerking tussen mensen met een psychotische stoornis en hun behandelaar in een Colloquium van het Heymans Instituut in Groningen.

Bedankt voor uw interesse en tot de volgende update,

Het Merit onderzoeksteam